"trhání" HD programů - TECHNISAT DigiCorder HD S2

To nejlepší od r. 2010, co by bylo škoda smazat, naleznete v tomto archivu...
Odpovědět
casper
Kontaktovat uživatele:

"trhání" HD programů - TECHNISAT DigiCorder HD S2

Příspěvek od casper » pát 12. čer 2015 19:08:28

Vlastnim prijimac Technisat DigiCorder HD S2. (Hardware 28.0,
Software 2.43.0.4). Provozuji ho spolecne s CAM modulem TechniCrypt
CW (0003/4535) a kartou IRDETO ICE 01 od Skylinku. Bohuzel pri snaze
o sledovani kodovanych programu v HD kvalite, mam problem s trhanim
obrazu, nekdy se treba po 3-5 minutach obraz rozjede a pote jiz
funguje dobre (az do dalsiho prepnuti na jiny kanal - potom se
situace opakuje). Pokud se plocha obrazu zmensi (napr.vyvolanim MENU
na obrazovku, obraz se take rozjede. Provedena kontrola nastaveni
paraboly (signal OK - uroven 101/kvalita 9.9dB),vymena koaxialniho
kabelu,test s novým konvertorem, vymena HDMI kabelu,zkouska druhe ctecky v prijimaci,
bohužel bez vysledku. Netestováno s jiným CAM modulem, netestováno s útlumovým členem
signálu.
Matouci je pro me to, ze kdyz aktivuji zaznam HD poradu na pevny disk,
po najetí nahrávání se obraz ihned rozjede bez trhání a také HD záznam je zcela v pořádku ?!?
Velice dekuji za radu. Libor Kaspar

ele-kutil
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: "trhání" HD programů - TECHNISAT DigiCorder HD S2

Příspěvek od ele-kutil » stř 01. črc 2015 20:01:20

"Starý dobrý" CI modul TechniCrypt zřejmě nebude příčinou, tohoto problému.S dekódovacími kartami ICE si rozumí dobře, až na jedinou výjimku -
nedovoluje zobrazit erotické programy, jejich věková přístupnost (MR, Maturity Rating) je nastavena na 18let a díky nedokonalosti firmware modulu
se toto omezení nedá deaktivovat - update FW neexistuje. Přesto, pokud bych chtěl tomuto dopřát "upgrade", zvolil bych asi na CZ/SK trhu jediný,
CI modul s dekodérem IRDETO PIsys, sice necertifikovaný Skylinkem (bez CI+ zabezpečení), ale zato funkční i ve vybíravých televizorech se SAT
tunerem...
http://www.omko.cz/modul-smit-irdeto-standard/

Odrazil bych se s hledáním příčiny trhání "live" HD programů asi jednoduchým testem...

-Zhorší se situace po zahřátí přístroje fénem v oblasti nad CI modulem, tunerem, zdrojovým modulem ?
-Trhají se i volné (FTA) zahraniční programy v HD kvalitě ?

Samozřejmě, že u tak zasloužilého modelu, jako je Digicorder HD S2 (výroba skončila 2010) lze HW závadu předpokládat...

casper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casper » stř 22. črc 2015 18:44:13

V první řadě, díky za odpověď na můj dotaz. Přidám několik dalších poznatků k problému.
Já bych to tak úplně na HW závadu přístroje neviděl. V posledních dnech se situace z trháním programů mírně zlepšila, co to znamená, po přepnutí na inkriminovaný HD kanál (týká se především balíku HD programů ČT (1,2,4) dále TV NOVA, TV PRIMA), se program lehce sekne a po pár vteřinách černé obrazovky s hláškou "program je kódován...." se rozjede OK, někdy se stává(především u ČT), že jede pouze obraz a nejde zvuk. Po dalším 1-2 přepnutí naskočí i zvuk. Další kódované HD programy např. Slovenské provenience jedou naprosto OK. Je mi proto divné, to svádět na HW závadu receiveru. Spíše mi to připadá na nějaký "nestandart" ve vysílání těchto určitých programů, ale nejsem odborník.
Zahřívání fenem u tunerové části jsem zatím nezkoušel, ale druhá část testu tj. zkouška jiných HD FTA programů dopadla výtečně = běží naprosto OK bez sekání.

ele-kutil
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ele-kutil » pát 24. črc 2015 21:04:15

casper píše: Pokud se plocha obrazu zmensi (napr.vyvolanim MENU
na obrazovku, obraz se take rozjede.
Ještě mne tak napadlo ... jak je nastaveno rozlišení pro HDMI výstup v MENU přístroje ? Automaticky nebo 1080i ?
Možná by stálo za to zaexperimentovat s tímto nastavením, včetně použití nižšího rozlišení až na 576p.

Odpovědět