Koupil jsem si na chatu nedávno DM800 HD /první generace/a tuner jak je známo dostal díky špatnému odvodu tepla zabrat /nejspíše elyty/ čili se chová tak že po až asi cca 5 min. po zapnutí ze st.b. teprve naběhnou HD kanály což sice není zas až tak hrozivé nicméně nemilé SD jsou hned bez problémů ale pro ty jsem si ho nepořizoval.
Sice jsem našel nějaký ten návod jak a čím odstranit závadu tuneru :
http://www.abclinuxu.cz/blog/Max_Devain ... i-problemu
nicméně se v daném případě jedná o tuner REV:L3 ale já mám REV:K ,nemáte náhodou s tímto tunerem nějakou zkušenost či radu a doporučení co kde vyměnit apod. ?
Jinak jsem na šel rovněž nějakou nabídku tunerů z Blanska ,nejste to náhodou Vy či Vaší kolegové ?
Děkuji za vstřícnost a pochopení.
Problém s tunerem pro DM800HD bez větráčku
-
ele-kutil
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s tunerem pro DM800HD bez větráčku
Určitě bych hned nehledal problém v přístroji, nebo jeho tuneru. Samozřejmě, pokud byl již zakoupen přístroj jako starší, z druhé ruky, nelze skrytou vadu ale vyloučit (možný důvod prodeje).
Nejprve bych vyzkoušel asi tento postup diagnostiky:
- Test přístroje na standardně na HD programech ze satelitu A19,2
- Test přístroje na nestandardních TP s vysokým bitratem na A23,5 (Skylink)
- Test přístroje na jiném místě instalace (vyloučit vadný LNB, jehož oscilátor by mohl vlivem teploty za provozu "uhýbat", nebo DiSEqC )
- Test přístroje na FTA (volných) zahraničních HD programech - vyloučit vliv chybného čtení karty, disfunkce cardserveru a pod.
- V neposlední řadě by bylo dobré otestovat přístroj i s originálním firmwarem od výrobce, na volných HD programech (vyloučit chybu neorig. FW image).
Pokud si dobře vzpomínám, můj bývalý kolega si ve své době tunery revize K nemohl vynachválit ... nikdy je po mně nechtěl upravovat
kondenzátorem navíc.
Zkusme se tedy v řešení problému posunout po provedení alespoň některých, výše uvedených testů. Napište, jak jste u kterého dopadl.
Pokud se neprokáže problém jinde, než skutečně v HW závadě modulu tuneru, nezbylo by, než tuner zkusit vyměnit za jiný, nebo zkontrolovat
fyzicky elektroniku přístroje v referenčních podmínkách za provozu.
Nejprve bych vyzkoušel asi tento postup diagnostiky:
- Test přístroje na standardně na HD programech ze satelitu A19,2
- Test přístroje na nestandardních TP s vysokým bitratem na A23,5 (Skylink)
- Test přístroje na jiném místě instalace (vyloučit vadný LNB, jehož oscilátor by mohl vlivem teploty za provozu "uhýbat", nebo DiSEqC )
- Test přístroje na FTA (volných) zahraničních HD programech - vyloučit vliv chybného čtení karty, disfunkce cardserveru a pod.
- V neposlední řadě by bylo dobré otestovat přístroj i s originálním firmwarem od výrobce, na volných HD programech (vyloučit chybu neorig. FW image).
Pokud si dobře vzpomínám, můj bývalý kolega si ve své době tunery revize K nemohl vynachválit ... nikdy je po mně nechtěl upravovat
kondenzátorem navíc.
Zkusme se tedy v řešení problému posunout po provedení alespoň některých, výše uvedených testů. Napište, jak jste u kterého dopadl.
Pokud se neprokáže problém jinde, než skutečně v HW závadě modulu tuneru, nezbylo by, než tuner zkusit vyměnit za jiný, nebo zkontrolovat
fyzicky elektroniku přístroje v referenčních podmínkách za provozu.
-
patolog1964
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s tunerem pro DM800HD bez větráčku
Zkusul bych ještě vyčistit konektor,ve kterém je tuner zasazený.Jinak častá závada bývá vadné LNPB.