Vypínání a Stand-By režim HDD v přístrojích Dreambox

To nejlepší od r. 2010, co by bylo škoda smazat, naleznete v tomto archivu...
Odpovědět
ele-kutil
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Vypínání a Stand-By režim HDD v přístrojích Dreambox

Příspěvek od ele-kutil » pon 18. led 2016 22:43:55

U DM 7000 a 8000 i po vypnutí dost hlučí HDD ted jsem pořídil malý DM 800 HD a ten teda není slyšet ani v zapnutém ani v přepnutém stavu STBY. Dosud jsem si myslel že ten HDD musí jet i ve STBY. Ted jsem se dozvěděl že prý se to dá nastavit tak aby v STBY byl HDD vypnutý, bohužel ale i když jsem si otevřel v menu HDD tak v nastavení modr.tl. jsou udané nějaké časy ) čeho nevím/ včetně poslední spodní volby STBY OFF, což také nevím jak je to myšleno nicméně jsem zkusil kde co nastavit ale stejně to po přepnutí do STBY furt hučí a běží.

ele-kutil
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypínání a Stand-By režim HDD v přístrojích Dreambox

Příspěvek od ele-kutil » pon 18. led 2016 22:43:55

V tovární verzi firmware, a myslím, že i v alternativních verzích firmware je vypínání HDD realizováno nastavením tzv. "času nečinnosti HDD".
Nastavení STBY-OFF je prakticky vypnutím této funkce, takže HDD by byl v tomto případě aktivní stále, bez ohledu na to, zda byl HDD v nedávné době
pro nahrávání nebo přehrávání záznamů použit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jwrobel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jwrobel » úte 19. led 2016 13:16:26

No problémek, ale bohužel je jak se dovídám od dalších uživatelů těchto přijímačů že totiž údajně záleží na daném použitém Image jelikož prý ne všechny tento mod podporují a dají se aktivovat.Mám konkrétně image demonisat a ten to jak vidím, zjevně nepodporuje i když v meny a možnostech nastavení tato volba uvedená je.Obdobně jsem zjistil že např, zobrazování chodu motoru ikonkou sice v nastavení meny figuruje ale byt jsem jej označil tak bohužel neukazuje.Z toho vyplývá, že je to trochu mystifikující, především pro méně znalé a je to pak už jen o experimentování a zkoušení, takže pro mě nová zkušenost a poznatek.

ele-kutil
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ele-kutil » čtv 21. led 2016 22:45:07

Vím, že Vám touto formou moc nepomohu, ale jestli Váš Dreambox HD800PVR není originál, ale klon, je třeba si hlavně dávat pozor na SW image, které by mohly obsahovat tzv. "Time Bomb".
Přesto, jak jsem se v Internetu dočetl, i na klonech lze provozovat image pro originální kousky typu Merlin nebo OpenPLI, které fungují stabilně, i co do takových funkcí, jako je uspávání HDD.
Když uvážím, že by jste vhodný image na zkoušku nalezl, pak by Vás čekal asi tento postup:

-zálohování původního image (pro jistotu)
-re-flash image na novou verzi (ideálně přes Dream Control Centre utilitu)
-nahrání pluginu "Blue panel" (do některých verzí je toto nutné přidat)
-nahrání pluginu pro obsluhu Smart karet (Oscam, CCcam)
-konfigurace pluginu pro použití konkrétní čtečky s konkrétním typem karty zvoleného operátora
-konfigurace pro připojení interního HDD (pokud jej nahraný image nevidí)

Alternativně pak ještě úpravy pro správné zobrazení diakritiky, definice neaktuálních seznamů transpondérů a pod...

Sám jsem takto globálně nekonfiguroval ani originál, natož pak HW clone, kde snad rozhoduje i údaj o SIM o tom, jaký image firmware může být vůbec použit.
Pokud se přece jen rozhodnete poptat, zda by Vám z reinstalací lepšího software někdo za úplatu pomohl, pak doporučuji pokusit se poptat tuto službu u firem, uvedených zde:
viewforum.php?f=11

Odpovědět